Haal vandaag nog onze speciaalbier

Onze beste biersoorten

 Altijd wel een bier die bij jou past

Keuze uit meer dan 1000 bieren

 

Best verkochte

Bockbieren

Bockbier

Type bier | Bock
Alcoholgehalte | 6.5-7.5%
Fermentatie | Ondergistend
Smaak | Rijke, romige mout; zachte, bitterzoete afdronk met
soms tonen van cacaoa
Aroma | Veel mout, met zachte roasttonen
Balans | Volle, moutige body, nauwelijks hop
Body | Zeer vol, rijk
Bitterheid | Laag
Kleur | Amberkleurig tot donkerbruin

Best verkochte

Pilsener

Pilsenser

Type bier | Pilsener
Alcoholgehalte | 4-5%
Fermentatie | Ondergistend
Smaak | Fris, zacht moutig; kruidige Hallertau hop
Aroma | Helder moutig met mooie dosis kruidige hop
Balans | Neutraal of droog/bitter; frisse afdronk
Body | Fris en droog
Bitterheid | Medium
Kleur | Strogeel tot bleek goudgeel

Best verkochte

Lager bieren

Helles

Type bier | Helles (lager)
Alcoholgehalte | 4.5-5%
Fermentatie | Ondergistend
Smaak | Rijk, lichte karamelmoutig, tonen van hop
Aroma | Heldere mout plus mooie dosis kruidige hop
Balans | Neutraal tot moutig; rijke, zachte afdronk
Body | Fris, droog
Bitterheid | Laag tot medium
Kleur | Bleek goudgeel 

Oktoberfest

Type bier | Lager
Alcoholgehalte | 5.3-5.9%
Fermentatie | Ondergistend
Smaak | Karamel mout, met tonen van toast
Aroma | Mout, mout, mout! Uitsluitend gebrouwen met
München- of Wenenmout, geen hop
Balans | Moutig, nauwelijks hop
Body | Medium
Bitterheid | Laag tot medium
Kleur | Van bleek goudgeel tot donker amberkleurig

Schwarzbier

Type bier | Lager
Alcoholgehalte | 3-3.9%
Fermentatie | Ondergistend
Smaak | Bitterzoet, met een heldere, zachte roostersmaak
Aroma | Volle, gebrande moutsmaak; weinig of geen hoparoma
Balans | Gebrand moutig, nauwelijks hop
Body | Medium
Bitterheid | Medium
Kleur | Chocoladebruin tot diep bruin

Light pilsener

Type bier | Lager
Alcoholgehalte | 3.2-4.2%
Fermentatie | Ondergistend
Smaak | Lichte moutsmaak, rijk aan koolzuur
Aroma | Lichte tonen van moutgeur
Balans | Zeer droog, met heldere, frisse afdronk
Body | Zeer droog
Bitterheid | Zeer laag
Kleur | Bleek strogeel tot bleek goudgeel

Best verkochte

Ale bieren

Abdijbier

Type bier | Ale
Alcoholgehalte | 6-7.8%
Fermentatie | Bovengistend
Smaak | Zacht, romig, rond, kruidig
Aroma | Helder moutig, zachte hop; met kruidig en/of fruitig
gistkarakter. Donkere / gebrande mout zorgt voor tonen van
cacao of gedroogd fruit zoals rozijnen of pruimen.
Balans | Moutig, redelijk droog mondgevoel
Body | Medium droog
Bitterheid | Laag-medium
Kleur | Amberkleurig tot bruin

Altbier

Type bier | Ale
Alcoholgehalte | 4.3-5%
Fermentatie | Bovengistend
Smaak | Moutig maar fris; krachtige hop
Aroma | Heldere toffeemout plus frisse, kruidige hop
Balans | Aan de droge, bittere kant; helder fris
Body | Fris, droog
Bitterheid | Medium tot hoog
Kleur | Amber tot bruin

Amber

Type bier | Ale
Alcoholgehalte | 4.5-6%
Fermentatie | Bovengistend
Smaak | Veel karamel, verfijnde hoppige afdronk
Aroma | Heldere karamelmout, met tonen van bloemige hop
Balans | Moutig tot wat hoppig
Body | Medium
Bitterheid | Medium
Kleur | Amberkleurig, van licht tot donker

Brown Ale

Type bier | Ale
Alcoholgehalte | 4.2-5.2%
Fermentatie | Bovengistend
Smaak | Gebrand, nootachtig, met beetje karamelachtige
mout; licht hoppig
Aroma | Complex en moutig; mogelijk met tonen van
gebrande mout; geen hoparoma
Balans | Fris tot heel licht zoet; heldere afdronk
Body | Droog tot licht zoet
Bitterheid | Laag tot medium
Kleur | Amberkleurig tot diep amberkleurig

Geuze

Type bier | Ale
Alcoholgehalte | 5-6%
Fermentatie | Spontane gisting
Smaak | Scherp, zurig tegen gehemelte, verbazingwekkend complex
Aroma | Yoghurt, natuurlijke gist (uit lucht boven Belgische
Zennevallei), azijn, fruit
Balans | Zeer scherp en zurig; met tonen van zoetigheid
Body | Medium
Bitterheid | Laag
Kleur | Goudgeel tot amberkleurig

India Pale Ale

Type bier | Ale
Alcoholgehalte | 4.7-7.5%
Fermentatie | Bovengistend
Smaak | Veel mout, maar de hop domineert
Aroma | Kruidig, Engelse hop voert de boventoon, met nootachtige mout
Balans | Altijd hoppig, in verschillende gradaties
Body | Fris, droog, maar kan tonen hebben van moutige rijkdom
Bitterheid | Laag tot medium
Kleur | Goudgeel to amber

Kriek

Type bier | Ale
Alcoholgehalte | 3.8-5%
Fermentatie | Spontane gisting
Smaak | Verfijnd fruitig met tonen van kersen, frambozen en
blauwe bessen | heldere, frisse afdronk
Aroma | Zacht fruitig
Balans | Fris tot lichtzoet
Body | Medium
Bitterheid | Laag
Kleur | Rood tot dieprood

Lambiek

Type bier | Ale
Alcoholgehalte | 5-6%
Fermentatie | Spontane gisting
Smaak | Scherp, zurig tegen gehemelte, verbazingwekkend complex
Aroma | Yoghurt, natuurlijke gist (uit lucht boven Belgische
Zennevallei), azijn, fruit
Balans | Zeer scherp en zurig; met tonen van zoetigheid
Body | Medium
Bitterheid | Laag
Kleur | Goudgeel tot amberkleurig

Porter

Type bier | Ale
Alcoholgehalte | 4.0-6.5%
Fermentatie | Bovengistend
Smaak | Romig, gebrande mout; soms hoppig, soms niet
Aroma | Gebrande mout; weinig of geen hop
Balans | Moutig, hoppig, gebrand in diverse variaties (van licht
tot zwaar)
Body | Medium
Bitterheid | Laag tot medium hoog
Kleur | Bruin tot zwart

Witbier

Type bier | Ale
Alcoholgehalte | 4.2-5.5%
Fermentatie | Bovengistend
Smaak | Zacht, licht, met subtiele citrussmaak
Aroma | Kruidig, met subtiele tonen van sinaasappel en
korianderzaad, soms ook met tonen van andere kruiden
Balans | Nevelige textuur, droog
Body | Droog tot medium
Bitterheid | Laag tot medium
Kleur | Bleek strogeel tot goudgeel, nevelig 

Quadrupel

Type bier | Ale
Alcoholgehalte | 9-10,5%
Fermentatie | Bovengistend
Smaak | volle, ronde smaak, waarbij het mondgevoel plakkend
en alcoholwarmend wordt genoemd
Aroma | donker fruit en karamelmout. Daarnaast zijn er 
soms verschillende kruiden te herkennen in het bier.
Balans | 
Body | Medium droog
Bitterheid | Hoog
Kleur | Koper tot donker bruin

Weizener

Type bier | Ale
Alcoholgehalte | 9-10,5%
Fermentatie | Bovengistend
Smaak | volle, ronde smaak, waarbij het mondgevoel plakkend
en alcoholwarmend wordt genoemd
Aroma | donker fruit en karamelmout. Daarnaast zijn er
soms verschillende kruiden te herkennen in het bier.
Balans |
Body | Medium droog
Bitterheid | Hoog
Kleur | Koper tot donker bruin

Blond

Type bier | Ale
Alcoholgehalte | 5,5-7%
Fermentatie | Bovengistend
Smaak | Lichtmoutig tot zoete smaak/aroma en een bittere nasmaak
Aroma | Heldere karamelmout, met tonen van bloemige hop
Balans | Moutig tot wat hoppig
Body | Medium
Bitterheid | Medium
Kleur | Goudgeel

Stout

Type bier | Ale
Alcoholgehalte | 3-6%
Fermentatie | Bovengistend
Smaak | Altijd gebrand; soms met karamel en/of hopsmaak
Aroma | Gebrand moutig; met of zonder hoparoma
Balans | Van zeer droog tot zeer zoet
Body | Zoet, vol
Bitterheid | Laag
Kleur | Zwart

Slijterij van Pernis

Prinsessestraat 34
6828 JV, Arnhem

Contactgegevens

(026) 442-1918

Social Media

onze slijterij

Openingstijden: 
Di t/m Vr: 9:30 - 12:30 - 13:30 - 18:00
Za: 9:30 - 17:00
Zo/Ma: Gesloten